1 Mayıs 2012 Salı

Modaya başlangıç

70'lerin modasını hep sevmişimdir. O yüksek bel pantalonlar, şortlar kadınların en güzel olabileceği şekli bence. Uzun eteklerin en seksi ve en sevimli durduğu zamanlar. Şuan ki moda anlayışı, özellikle Türkiye'de, kısa etekler ve kısa şortlarla bacakların bol bol görünmesi. Ne komiktir ki, o kısacık etekleri giydiğimize de pişman oluruz. Çelişkili? Güzel kombinlediğimiz takdirde ne dekolteye ne yırtmaca ihtiyacımız var. Eh pek tabi arada feminenliğimizi de konuşturmak gerekiyor.
Vazgeçilmez parçalarım ise gömleklerimdir. Küçükken nefret ettiğim gömlekler şimdi girdiğim bi mağazada ilk aradığım parça. Çiçeklisinden böceklisine, hakim yakasından transparanına...

Yeni sipariş ettiğim bir gömlek bu da, heyecanla gelmesini bekliyorum.  Bu desenler bu yıl çok moda zaten. Saçma sapan kızlar alıp saçma sapan kombine edip giyiyorlar ya içim acıyor. Her şey herkese olmuyor arkadaşım.

Pantalon olsun, şort olsun, etek olsun her şeyle kombinlenmesi kolay ve haftasonu klasiği kot pantalonlarımızın üstüne giyildiğinde bile bi kaç takı ya da topuklu ayakkabıyla çok şık olmak mümkündür. Ağırlıklı olarak gömlek üretimi yapan Equipment'da en güzel gömlekleri bulmak mümkün. Tabi biraz tuzlu da... Bazen benim de tek yapabildiğim iç geçirmek oluyor. Böyle durumlarda Zara yanımda. Gömlek konusunda baya başarılı bir marka.

Gömlekleri ve 70'leri geride bırakalım şimdilik. Bu kadar 70'ler hastası olmama rağmen en sevdiğim modacı her zaman Marc Jacobs olcak. Renklerin zıtlığı ve uyumu, sadeliği ve şıklığı mükemmel ötesi. 6 ay önce Paris'e gittiğimde Galeries Lafayette'te Marc by Marc Jacobs'ın sarı bir çantasını gördüm. O çanta benim olmalıydı. Evet, umarım bir gün bir Marc Jacobs çantam olacak. Bir de Paris benim şehrim. Orada yaşamam gerekiyo. İstek ya da hayal de değil, gerekli.
Neyse gençlik hayallerimi bir köşeye bırakıyorum ve let the fashion talk!

 
    Gömlek: Pixie Market , $109



 Herkesin beğendiği bir tarz olmamasıyla birlikte taşıması da kolay değildir.
 Doğru ayakkabı ve çantayla kullanmak gerekir. 
 Zıtlıkları sevenlere. 
 Elbise: Pixie Market, $129


 
Vazgeçemediğim bir diğer parça. 
Bir numaralı kurtarıcı aksesuarım fular!   
Mango'yu çok beğenmeme rağmen fular ve şal konusunda başarılı ve çok çeşide sahip olduğunu kabul etmeliyim. Üstelik her kesime uygun fiyatlarda. 
Fular: Mango, 39.99 TL


Dipnot: Fular konusunda başarılı bir diğer marka ise Yargıcı. Ancak online shopping sayfası çalışmadığı için şuan paylaşamıyorum.


 Ve son olarak iç geçirdiğim gömleklerden sadece biri...
                                                                            Gömlek: Equipment$228





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder